fbpx
קורס תזונה טבעית - מכללת כרכור , מתאים גם כקורס העשרה למתעניינים בתחום
קורס תזונה טבעית - מכללת כרכור , מתאים גם כקורס העשרה למתעניינים בתחום

קורס תזונה טבעית ותזונה נכונה

תזונה טבעית ונכונה תופסת מקום נכבד בחייך? ההבנה שסוגי מזון טובים לך יותר מאחרים מעסיקה אותך?
לימודי תזונה נכונה נותנים הכשרה מקצועית, מקיפה ומעמיקה ביכולת הריפוי של תזונה נכונה, לפתרון פתולוגיות מורכבות וחיים בריאים יותר בדגש על הקשר בין גוף לנפש. הלימודים מתאימים לאלו המבינים כי תזונה נכונה ואורח חיים בריא הם המפתח לחיים מאוזנים ובריאים.

זה הזמן לצאת לדרך חדשה ולהעז לעשות את הצעד שרצית לעשות כבר הרבה זמן.

פגישת ייעוץ חינם! השאירו פרטים לתיאום פגישה >>

    מהי תזונה טבעית?

    האדם הוא מזונו –  We are what we eat

    ‘נפש בריאה בגוף בריא’ משמע כאשר מזינים את הגוף במזון בריא הגוף יפעל בצורה מיטבית, אך לא רק הגוף, אלא גם הכישורים המנטליים והנפשיים בהכרח משתפרים.
    קורס תזונה טבעית מפתח את המודעות לתזונה נבונה, נכונה ובריאה. תזונה טבעית היא הבסיס לחיים שלנו, היא משפיעה על הבריאות שלנו, על המראה שלנו, על מצב הרוח שלנו ועל החוסן הנפשי שלנו.
    כיום אחוז גבוה מהאוכלוסייה סובל ממחלות כמו: השמנה, סוכרת, בעיות לב, בעיות עיכול, מחלות אוטואימוניות ועוד.
    הטכנולוגיה מאפשרת לנו לייצר מזונות ברמה הגבוהה ביותר, לגוון את סל הצריכה שלנו ולהרחיבו. עם זאת, תהליכי העיבוד וההפצה פוגעים באיכות המוצר ובערכו התזונתי, והתוצאה היא תחלואה ושיבושים הורמונליים.
    לימודי תזונה טבעית ממפים את עקרונות התזונה הנכונה והבריאה במקצועיות ובאחריות רפואית ומאפשרים התאמה אישית של המזונות ואורח החיים ויוצרים עבורנו הווה ועתיד טובים יותר.

     

    עקרונות התזונה הטבעית

    • המזון כאמצעי ריפוי
      הגוף יודע לרפא את עצמו, עלינו רק לתת לו את האמצעים לכך.
    • התאמת המזון לאדם ספציפי
      הטיפול התזונתי הינו ייחודי לכול אחד ואדם.
    • חיבור בין הפיזיולוגיההתזונה והנפש
      לימודי תזונה טבעית מקנים ידע המגשר בין תהליכים פיזיולוגיים לצורכי התזונה ולרקע הרגשי של המטופל, בהתאם לגילו ולמצבו הבריאותי.
    • אבחון פתולוגיות הנוגעות לתזונה
      האבחון והטיפול התזונתי מאפשרים לזהות תזונה לקויה, כמו גם את השפעתה על צבירת הרעלים הגורמים להתפתחותן של מחלות. הם מתבססים על בדיקות מעבדה וסימנים קליניים, על בדיקה מקיפה של אורח חיינו ומצבנו הרגשי.

    האדם הוא מזונו –  We are what we eat

    ‘נפש בריאה בגוף בריא’ משמע כאשר מזינים את הגוף במזון בריא הגוף יפעל בצורה מיטבית, אך לא רק הגוף, אלא גם הכישורים המנטליים והנפשיים בהכרח משתפרים.
    קורס תזונה טבעית מפתח את המודעות לתזונה נבונה, נכונה ובריאה. תזונה טבעית היא הבסיס לחיים שלנו, היא משפיעה על הבריאות שלנו, על המראה שלנו, על מצב הרוח שלנו ועל החוסן הנפשי שלנו.

    כיום אחוז גבוה מהאוכלוסייה סובל ממחלות כמו: השמנה, סוכרת, בעיות לב, בעיות עיכול, מחלות אוטואימוניות ועוד.
    הטכנולוגיה מאפשרת לנו לייצר מזונות ברמה הגבוהה ביותר, לגוון את סל הצריכה שלנו ולהרחיבו. עם זאת, תהליכי העיבוד וההפצה פוגעים באיכות המוצר ובערכו התזונתי, והתוצאה היא תחלואה ושיבושים הורמונליים.
    לימודי תזונה טבעית ממפים את עקרונות התזונה הנכונה והבריאה במקצועיות ובאחריות רפואית ומאפשרים התאמה אישית של המזונות ואורח החיים המתאים למטופל ויוצרים עבורו הווה ועתיד טובים יותר.

    עקרונות התזונה הטבעית

    • המזון כאמצעי ריפוי
      הגוף יודע לרפא את עצמו, עלינו רק לתת לו את האמצעים לכך.
    • התאמת המזון לאדם ספציפי
      הטיפול התזונתי הינו ייחודי לכול אחד ואדם.
    • חיבור בין הפיזיולוגיההתזונה והנפש
      לימודי תזונה טבעית מקנים ידע המגשר בין תהליכים פיזיולוגיים לצורכי התזונה ולרקע הרגשי של המטופל, בהתאם לגילו ולמצבו הבריאותי.
    • אבחון פתולוגיות הנוגעות לתזונה
      האבחון והטיפול התזונתי מאפשרים לזהות תזונה לקויה, כמו גם את השפעתה על צבירת הרעלים הגורמים להתפתחותן של מחלות. הם מתבססים על בדיקות מעבדה וסימנים קליניים, על בדיקה מקיפה של אורח חייו של המטופל ומצבו הרגשי.

    על תכנית הלימודים

    בקורס תזונה טבעית נערוך הכרות מעמיקה עם יסודות המזון, סוגי המזונות השונים, בניית תפריט בריא ומאוזן, והתאמת תכנית תזונתית לגילאים שונים, ותקופות חיים שונות. התכנית משלבת ידע מערבי, מחקרים עדכניים יחד עם ידע מסורתי ולימוד הגישה הטבעית וההוליסטית.
    במסגרת לימודי מדעי התזונה מתוודעים הסטודנטים למגוון שיטות אבחון רפואיות ולקשת רחבה של סגנונות והרגלי תזונה הרצויים למטופל, לרבות שיטות מסורתיות, שיטות שמקורן במזרח (עקרונות הרפואה הסינית) ושיטות מודרניות, ולומדים להתאים  הרגלי תזונה  לאורח חיים, מתכונים טובים, תחושת מסוגלות, תקתוק, ותזונה שהיא לא דיאטה, אלא בריאות ממכרת ואפילו מפנקת.

    במהלך לימודי מדעי התזונה, הסטודנטים עוברים תהליכים בתמיכה של הקבוצה והמנחים יחדיו.
    מושם דגש רב על תהליך ההתפתחות האישי והמקצועי של הסטודנט והפיכתו למטפל במלוא מובן המילה. דגש זה בא לידי ביטוי בעבודה בקבוצות קטנות, עבודה דינאמית, לימודי יחסי מטפל-מטופל וליווי אישי של הסטודנט.

    בקורס תזונה טבעית נערוך הכרות מעמיקה עם יסודות המזון, סוגי המזונות השונים, בניית תפריט בריא ומאוזן, והתאמת תכנית תזונתית אישית לגילאים שונים, ותקופות חיים שונות. התכנית משלבת ידע מערבי, מחקרים עדכניים יחד עם ידע מסורתי ולימוד הגישה הטבעית וההוליסטית.

    במסגרת לימודי מדעי התזונה מתוודעים הסטודנטים למגוון שיטות אבחון רפואיות ולקשת רחבה של סגנונות והרגלי תזונה הרצויים למטופל, לרבות שיטות מסורתיות, שיטות שמקורן במזרח (עקרונות הרפואה הסינית) ושיטות מודרניות, ולומדים להתאים לכל מטופל את הרגלי התזונה המתאימים לו ולאורח חייו. מתכונים טובים, תחושת מסוגלות, תקתוק, ותזונה שהיא לא דיאטה, אלא בריאות ממכרת ואפילו מפנקת.

    במהלך לימודי מדעי התזונה, הסטודנטים עוברים תהליכים בתמיכה של הקבוצה והמנחים יחדיו.
    מושם דגש רב על תהליך ההתפתחות האישי והמקצועי של הסטודנט והפיכתו למטפל במלוא מובן המילה. דגש זה בא לידי ביטוי בעבודה בקבוצות קטנות, עבודה דינאמית, לימודי יחסי מטפל-מטופל וליווי אישי של הסטודנט.

    קורס תזונה נכונה – תעודות והסמכה

    למסיימים בהצלחה את הקורס, תוענק תעודת השתתפות בקורס תזונה טבעית’ מטעם מכללת כרכור.

     

    קורס תזונה נכונה – תעסוקה בתחום

    בתום הלימודים משתלבים הסטודנטים בחנויות טבע, מרפאות לרפואה משלימה/ משולבת ובחברות העוסקות בתוספי מזון ומוצרי בריאות.

    לאלו המחפשים התמקצעות ייחודית שתסלול עבורם את הדרך לקריירה משמעותית בתחום – תכנית נטורופתיה

    זה הזמן לצאת לדרך חדשה ולהעז לעשות את הצעד שרצית לעשות כבר הרבה זמן.

    פגישת ייעוץ חינם! השאירו פרטים לתיאום פגישה >>

      נושאי הלימוד קורס תזונה נכונה

      נושאי הלימוד בקורס תזונה נכונה כוללים נושאים כגון :

      • מבוא לרפואה ותזונה הוליסטית – פילוסופיה נטורופתית
      • מערכת העיכול – מבנה ותפקוד, בראיה הוליסטית
      • תזונה מערבית – יסודות וביוכימיה של המזון
      • תורת המזון – הכרת המזונות, מזון מעובד וטוקסיקה מן המזון
      • מאזן חומצה בסיס + קריאת תוויות ומונחים בתעשיית  המזון
      • עקרונות תזונת האדם הבריא ובניית תפריט
      • תזונה במעגל החיים – האישה ההרה ותינוקות, ילדות, נעורים, תזונת ספורט, גיל המעבר, קשישים ואנטי איג’ינג
      • סדנת בישול
      • סיור מקצועי

      207 שעות אקדמיות.
      31 מפגשים, פעם בשבוע

      למה ללמוד במכללת כרכור?

      • חוויית לימודים איכותית ומעשירה
      • לימודים בסביבה נעימה ומשפחתית
      • סגל הוראה מקצועי, קשוב ומנוסה
      • תכנית לימודים מקצועית, מקיפה וגמישה
      • תמיכה מקצועית לתהליך התפתחות אישי
      • בניית ארגז כלים מקצועי לטיפול
      • התמחות קלינית מעמיקה ומקיפה

      מושגים מקצועיים

      מושג שבא לתאר אכילה המושתת על מזונות הקרובים ביותר בצורתם כפי שהם מופיעים בטבע (ללא כימיקלים, לא מתועש וכו’).

      תזונה המושתת על תזונת האדם הבריא תוך התאמה באופן אינדיבידואלי לצורכי האדם בהתאמה לעונות השנה, לאנרגטיקה של האדם. למשל: טיפס קר –  תזונה מחממת ומניעה, טיפס חם – תזונה מקררת ומרגיעה.

      בריאות תלויה בהזנה של הגוף (מה אנו מזינים את גופנו), בניקוז (היכולת לפנות פסולת מהגוף) ובתנועה שמאפשרת את קיומם של שני התהליכים הללו.

      מאמרים שיכולים לעניין אותך

      סיבות להימנע משתיית חלב ואכילת מוצרי חלב, גם בחג השבועות. רוצים להבין למה? התקשרו עכשיו 072-3924690 והרשמו למסלול לימודי נטורופתיה, מכללת כרכור

      ארץ זבת חלב?

        מאת: לאה אלון, N.D נטורופתית בכירה. מרכזת מגמת נטורופתיה, מנחה בקורסי תזונה, שיטות נטורופתיה, ארומתרפיה. חג השבועות בא עלינו לטובה ועמו שפע מוצרי החלב

      קרא עוד »

      אירועים במכללת כרכור

      תלמידים שצפו בעמוד זה, התעניינו גם בקורסים נוספים

      פגישת ייעוץ חינם! השאירו פרטים לתיאום פגישה >>

        לצפייה בקורסים ותכניות לימודים נוספות במכללת כרכור

        תכניות רב שנתיות

        קורסים

        גלילה לראש העמוד
        דילוג לתוכן