מזל טוב להתחלה המחודשת של עיתוננו. אשרינו, אלו האוהבים לקרוא בו, שיש אנשים כמו האנשים האחראים להוצאתו המחודשת! תודה לכם!
אשמח לתרום את חלקי להמשך קיומו ואתחיל בכך שאשתף אתכם בגישה
הנקראת THER – A – POINT – תרפוינט.
כבר בשם יש שתי נקודות. הרעיון שמאחורי הגישה הוא שיש נקודה
משמעותית כלשהי איפה שהוא "POINT" , והנקודה נמצאת THERE – שם , אצל המטופל.
תרפוינט היא טכניקה אבחונית בעיקר , שגובשה על ידי, והיא מבוססת על בדיקות שרירים מתחום מגע בריאות TOUCH FOR HEALTH) ).
במשך השנים, כמו רבים מאתנו, צברתי ידע בתחומים רבים ושונים, חלקם טיפוליים באופן ישיר וחלקם עקיף, כשהמשותף לכולם הוא הניסיון להבין את מה שמכונה אדם והרצון להשפיע. מכירים את הרצון הזה? ביחסים הוריים, יחסים זוגיים, יחסי עבודה ובכלל. רצון להשפיע, כדחף בסיסי באדם בכלל ובזהות של המטפל בפרט. בשבילי זה בא במשך הרבה שנים יחד עם השאלות – איך, איפה, מתי, עד כמה, על מה, במיוחד כשמדובר בטיפול – עד כמה להתערב? באילו מערכות ואיברים להיעזר? להקשיב לאינטואיציה? לידע?… כל פעם שהוספתי קורס לימודי למאגר הידע שלי, נתתי תשובות שונות לאותן השאלות. מכירים את זה? כך הבנתי בעצם שהמטופלים תלויים בידע שבי ( זה עוד איכשהו מובן), בתקציב שלי והזמן שלי והמורים שלי. איכשהו לא חשתי בנוח עם המסקנה הזו לגבי התלות בדברים שהזכרתי . לאט לאט עם הזמן ניסיתי להניח בצד את שברשותי ולחפש את הדרך שבה אוכל – להפסיק לטפל במחלה – ולהתחיל להקשיב לצרכים של האדם הנושא את "המחלה". להקשיב באופן שאוכל לקבל תשובות לשאלות מתוך עולמו ולא מתוך עולמי. בעזרתי – אך מתוכו. אם התשובות ישתנו זה יהיה בעקבות השינויים שבמטופל , שינויים פיזיים ושאינם פיזיים.
רפואה הוליסטית, מטפלים באדם, לא במחלה
הגישה הזו מבוססת על תפיסתי את האדם כמכלול המאגד בתוכו את המידע החל מזמן ההתעברות ועד להווה הנתון. מידע ברמות הפיזיות, הרגשיות, הזיכרונות – תמונות וכל אשר החושים קלטו עיבדו וכו'. מידע זה משפיע על אופי תפקוד המערכות בגוף, על התפתחות מחלות, על חוזק – חולשה של שרירים, יציבות השלד (מגע בריאות), ועוד ועוד….
עד כה הגיוני – נכון? אם כך, ודאי יש דרך להתקשר עם הרישומים האלו ועם המידע הזה…..
יש כמה דרכים למעשה. היו גדולים וראשונים לי לפתח גישות טיפוליות שכאלו. כלומר גישות המאפשרות יצירת קשר עם חלקים לא מודעים שבנו.
למשל מגע בריאות, מוח אחד, עבודה עם חלומות (ק.ג. יונג), אומנות לסוגיה,
גופנפש (קן דיכטוואלד) ,היפנוזה ועד לתקשור מיסטי. בעצם אלו הם דרכים המאפשרות להציץ אל תוך האדם ואל התכנים שהוא מאחסן בפנימיותו. אם כך :
א. יש טכניקה המאפשרת לזהות חוסר איזון בפנימיות האדם.
ב. קיים מגוון רחב של אפשרויות לטפל בחוסר איזון זה כמו: רפלקסולוגיה, רפואה סינית, עיסוי, פסיכותרפיה ועוד.
ג. המטפל הוא "המתווך" והכלי שיבצע את מה שנלמד מהמטופל.
כך התפתחה תרפוינט!
ביססתי את האבחון – ההקשבה – על טכניקת בדיקות השרירים ממגע בריאות. ואת הטיפול עצמו בעזרת רפלקסולוגיה, כשהיא נתמכת בחלקים נוספים כמו מרידיאנים מהרפואה הסינית, נקודות נוירו – וסקולריות ונוירו-לימפטיות ממגע בריאות ועוד.
בדיקות השרירים, מאפשרות לנו, ליצור שיחה שוטפת עם הרשום במוחו ובגופו של המטופל: מתי התחילה "המחלה" להיווצר – לפני שהתגלתה? על איזה רקע רגשי?היכן בגוף הרגש נכלא? למה? מה יעזור לשחררו? חיזוק לימפתי? מערכת השלד? מערכת העיכול? וכן הלאה.
לעתים התשובות המתקבלות "מפתיעות" ושונות ממה שרובינו למדנו.
למשל: בטיפול באדם הסובל מכאבי ראש – הטיפול יכול להסתכם בחיזוק נקודות נוירו – וסקולריות של הכבד, לחיצה בנקודות לימפה באזור חוליות L4 – L5 בגוף, חיזוק מערכת השתן בעזרת רפלקסולוגיה ומגע – הילינג – בשכמות והברשת מרידיאן הכליות כשיעורי בית .
ואילו אדם אחר הסובל מכאב "זהה", יספק מידע שונה בתכלית.
שוב, הדגש הוא על טיפול באדם, עפ"י צרכיו בזמן נתון. כלומר, ייתכן שלא נצטרך לגעת בראש מבחינה רפלקסולוגית. כך התשובות ותוכנית הטיפול משתנות מאדם לאדם בהתאם לשינויים שהוא עובר ואף בהתאם למה שהוא קולט ממני המטפלת בחושיו הלא מודעים.
תרפוינט היא למעשה דרך להגיע אל האדם בשפתו הפנימית, דרך המאפשרת למטפל להיות קשוב לצרכים האמיתיים והמדויקים יחסית של המטופל וכן דרך עבור המטפל להפריד בין " מה אני רוצה ,יודע , יכול לתת , לבין מה המטופל צריך ויכול לקבל בזמן הטיפול ".
את נושא ההפרדה אשמח לפתח בכתבה נוספת.
עד כה תודה וברכות לשלום.
שולמית ניסימוב.