נכתב בהשראת המאמר
Cutting out dairy effect on
כל שינוי בתזונה, בין אם הוא גדול או קטן, עלול להתגלות כעניין של מאבק והסתגלות, הן בהיבט הפיזי והן בהיבט הנפשי. כשהגוף מתרגל לצרוך ולעכל מוצר מסוים, זה יכול להיות מהלך לא פשוט לצמצם או להוריד אותו מהתפריט לחלוטין.
אחת מקבוצות המוצרים שיותר ויותר אנשים בוחרים לוותר עליה היא מוצרי חלב.
בין אם ברצונכם לוותר על צריכת מוצרי חלב מסיבות מוסריות או משום שצריכתו אינה תורמת להרגשה מיטבית של גופכם – זאת עשויה להיות החלטה שתשפיע על בריאותכם במספר רבדים, לכן מומלץ לקחת בחשבון כמה נושאים:
#1: ירידה במשקל
רבים מקשרים וויתור על מוצרי חלב עם ירידה במשקל.
ההיגיון לכך פשוט:
אם מוותרים על קבוצת מזון גדולה כמו חלב ולא מחליפים אותה בשום דבר אחר, ספירת הקלוריות היומית יורדת ואתה המשקל. לפרק זמן של מספר שבועות ייתכן שתבחינו שהמשקל שלכם יורד. ירידה זו אינה קשורה דווקא לאופן שבו חלב משפיע על חילוף החומרים שלנו, אלא יותר על העובדה שוויתרנו על קבוצת מוצרים גדולה.
חשוב לזכור:
צריכת חלב מלא ושמן עשויה למעשה לסייע בירידה במשקל.
במחקר גדול שנערך בשנת 2016 בכתב העת American Journal of Nutrition, החוקרים מצאו כי נשים שצרכו כמויות גבוהות יותר של מוצרי חלב עתירי שומן היו בסיכון נמוך ב -8% לסבול מעודף משקל או השמנת יתר. אז אם בכל זאת בחרתם לצרוך מוצרי חלב, הימנעו ממוצרים דיאטטיים והעדיפו מוצרים מחלב מלא עם אחוזי שומן גבוהים.לי.
#2: שמירה על משקל רצוי
לדברי ליסה מושקוביץ, דיאטנית-תזונאית מוסמכת ומנכ"לית קבוצת תזונה ניו יורק, וויתור על מוצרי חלב לא תמיד תומך בשמירה על משקל נמוך. לדבריה: "במוצרי חלב יש חומרים מזינים חיוניים, כולל חלבון וסידן הבונה עצם, ומוצרי חלב הינם מקור טוב לוויטמין D – שרוב האנשים חווים בו מחסור. אלא אם כן נמנעים ממוצרי חלב מסיבה רפואית, זה לא משהו שהייתי ממליצה עליו כפתרון להרזיה. כן הייתי ממליצה להוריד מהתפריט מוצרי חלב עתירי סוכר או מוצרים שאתם צורכים מתוך תשוקה ולאו דווקא מרעב, כל עוד לא תחליפו אותם במזנות עתירי קלוריות אחרים".
#3: נפיחות
בנוסף על ירידה מסוימת במשקל, ייתכן ותבחינו שאתם מרגישים פחות נפוחים כשתוותרו על צריכת מוצרי חלב. הסיבה לכך קשורה לאופן שבו הגוף מעכל חלב. סטטיסטית, רוב האנשים מתקשים לעכל מוצרי חלב כמו גבינה, חלב ויוגורט. למעשה, במחקר של ה- US. National Library of Medicine דווח כי כ -65% מהאוכלוסייה סובלים מתחלואות הקשורות לאי סבילות מוצרי חלב.
"זה נובע מהעובדה שאנשים רבים חסרים לקטאז, האנזים הדרוש לעיכול נכון של חלב פרה", הסבירה לקוסמופוליטן התזונאית פרידה הארג'ו-ווסטמן. "אם אתם מוותרים על מוצרי חלב, אתם עשויים לגלות שהעיכול שלכם משתפר, ואולי תרגישו פחות נפוחים."ל
#4: מחלות
למרות שמוצרי חלב עשויים לגרום לנפיחות ולבעיות עיכול אצל חלק מהאנשים, מוצרי חלב גם מספקים יתרונות רבים לגוף, ולכן מוצרי חלב נחשבים אחת מקבוצות המזון הגדולות.
בין היתרונות הבולטים של מוצרי חלב הם ערכים גבוהים של נוטריינטים וחומרים מזינים כגון:
סידן, ויטמין די, ויטמין איי, ויטמין אי , חלבונים, חומצה פולית, B1, B2, B6 ו- B12, זאת על פי WebMD . לכן, וויתור לחלוטין על מוצרי חלב, מבלי לספק תחליפים הולמים, עלול לגרום למחסור בחומרים מזינים.
"כשאתה מפסיק לאכול חלב, אתה עלול לגלות שמערכת החיסון שלך נחלשת במידה ניכרת", הסבירה הארג'ו-ווסטמן לקוסמופוליטן "זה עלול להיות בגלל שחסר לך ויטמין B12 חשוב. B12 נמצא בדרך כלל במוצרי חלב ועוזר לוויסות המערכת החיסונית ולעזור לגוף להילחם בחיידקים. אם חסר לך B12 אתה עלול לגלות שאתה מרגיש חלש יותר ועלול לחלות יותר מכרגיל. לכן מומלץ להוסיף לתזונה מזונות עשירים בבי 12 או להעדיף תוספים".
אם אתם מתכננים לוותר על מוצרי חלב, תחליפים שמומלץ לשקול הם:
חלב סויה מועשר ומיץ תפוזים מועשר בסידן.
#5: עור
וויתור על מוצרי חלב עשוי להשפיע על מצב העור שלכם, במיוחד על מקרים של אקנה קשה.
ג'נט גרףMD אמרה בראיון: "כשמטופל שלי מגיע אלי עם בעיה באקנה, אני מטפלת בו בתרופות וממליצה על תזונה נטולת מוצרי חלב. שמתי לב שכשהם לא מפסיקים עם מוצרי חלב, השפעת התרופות קטנה".
יתר על כן, סריקה סנל, רופאת עור בוושינגטון הבירה אמרה בעבר ל- INSIDER : " ויתור על מוצרי חלב משפר את מרקם העור, גוון העור ומצבי אקנה. המוצר הבעייתי ביותר בקבוצת מוצרי החלב הוא חלב רזה" אומרת סנל "חלבון מי גבינה, שנמצא במיוחד בחלב דל שומן, מעורר דלקת ויכול לגרום לדלקת שיכולה להתבטא באקנה ורוזציאה (אדמומיות בפנים)" הוסיפה.
למרות שהוצאת מוצרי חלב מהתפריט עשויה לשפר מעט את מצב העור שלכם, לא מדובר במוצא פלא שירפא את כל האקנה מכיוון שאקנה נגרמת לעיתים קרובות ממגוון רחב של סיבות רפואיות. לכן מומלץ לפנות לייעוץ של מומחה רפואי כאשר מתמודדים עם בעיות אקנה.
#6: אנרגיה
מזונות רבים ממשפחת מוצרי חלב כדוגמת פיצה ומזונות מעובדים אחרים, אינם מועילים לגוף. מזונות אלו עשויים להיות עשירים בשמנים רווים וחומרים משמרים. לכן וויתור על מוצרי חלב פירושו גם וויתור על מזונות אלו יביא יתרונות. "קל להתרגל לצרוך באופן קבוע מאכלים לא בריאים ועשירים בחלב כמו פסטה ברוב שמנת וגבינה ופיצה" מסבירה הארג'ו-ווסטמן לקוסמופוליטן. "כשמוותרים על מוצרי חלב, אתם עשויים לגלות שאתם מתחילים לחשוב יותר על המזונות שאתם צורכים. למשל, כדי להילחם במחסור בסידן תעדיפו מזונות אחרים הכוללים שמרים או עשירים בסידן כמו תרד, כרוב ושעועית לבנה. אכילת מזונות עשירים בוויטמינים כגון אלו עשויה בהחלט לתרום לתחושת אנרגיה גדולה".
תזונה מאוזנת עשויה גם להשפיע על מצב הרוח שלכם, ולהוביל לתחושה טובה יותר באופן כללי.
מכירים את ההרגשה שמזון מסוים ‘מפיל’ אותנו ואחר מרוממם? קיימת בכם תשוקה להכיר את הקשר בין גוף לנפש? את הכוח המרפא של המגע והעוצמה שבהקשבה לגוף? לימודי נטורופתיה בצפון במכללת כרכור, משלבים את כל התובנות הללו ומשכללים אותם לכלי טיפולי הוליסטי.