זה לא סוד שתעשיית המזון עושה בשנים האחרונות מאמצים ניכרים לחזור למקורות או לפחות להפוך את המוצרים שמגיעים בסופו של דבר אל מערכת העיכול שלנו לבריאים יותר.
אם נוסיף לזה את מגוון הגישות המתייחסות לניהול המזון שלנו,
נוכל להבין בקלות שמדובר בנושא בעל חשיבות עליונה –
נושא מרתק ומגוון שההשפעה שלו על חיינו, בריאותנו ואיכות החיים שלנו רחבה.
זה לא משנה באיזו דרך בחרתם אתם עצמכם לנהל את המזון שממלא לכם את המקרר והמזווה, ואילו ארוחות אתם מגישים לאהובים עליכם,
ההבנה שבסופו של דבר, אין אמת אחת מוחלטת ושתזונה נכונה היא מושג רחב, הופכת את קורס התזונה מבוססת הטבע במכללת כרכור,
למסלול לימודים מומלץ לכל מי שרוצה קריירה שיש לה היכולת להשפיע עמוקות על חיי המטופלים או מקור למעיין ידע בלתי נדלה שיכול לחולל שינוי של ממש בבית הפרטי של כל אחת ואחד מאתנו.
תזונה מבוססת טבע – מסלול הכשרה מקצועי
מכללת כרכור, מסלול לימודים המעניק ללומדים במסלול הרבה מעבר להכשרה מקצועית, מקיפה ומעמיקה ביכולת ההבנה של תזונה נכונה.
הלומדים במסלול יקבלו הבנה עמוקה בניהול אורח חיים בריא ובגישה הוליסטית בדגש על הקשר בין גוף לנפש.
קורס התזונה מבוססת הטבע במכללת כרכור מתאים במיוחד לאלו המבינים כי תזונה מאוזנת ואורח חיים בריא הם המפתח לחיים מיטביים, ולאלו המחפשים ידע מעמיק וקריירה משגשגת בתחום מבוקש.
מהי תזונה מבוססת טבע?
תזונה מבוססת טבע היא הבסיס לאיכות חיים מיטבית.
היא משפיעה על הבריאות, המראה, מצב הרוח והחוסן הנפשי שלנו. כשאנו בוחרים להזין את הגוף במזון מיטבי, המותאם אישית, מתוך הבנה עמוקה בצרכים גופניים ונפשיים – הגוף יפעל בצורה אופטימלית.
בעידן בו אחוז גבוה מהאוכלוסייה סובל מחוסר איזון בתחומים רבים כמו:
עודף משקל
חוסר אנרגיה
הפרעות ואי נוחות במערכת העיכול
נטיה חוזרת לחלות ,
הקורס מפתח מודעות לאכילה בריאה, מותאמת אישית, ומקנה ידע המגשר בין תהליכים פיזיולוגיים לצורכי התזונה ולרקע הרגשי של המטופל, בהתאם לגילו ולמצבו הבריאותי. ידע המתבסס על ההבנה שהגוף יודע לרפא את עצמו, כל שעלינו לעשות, הוא לתת לו את האמצעים לכך.
היום, יותר מאי פעם, כשהטכנולוגיה מאפשרת לאדם לייצר מזונות ברמה הגבוהה ביותר, לגוון את סל הצריכה שלנו ולהרחיבו, אנו, כמטפלים וכבני אדם, צריכים להיות מסוגלים לבצע בחירות מודעות ולהימנע ממזונות שתהליכי העיבוד וההפצה פגעו באיכויות המזינות שלהם.
לימודי תזונה מבוססת טבע ממפים את עקרונות התזונה הנכונה והבריאה במקצועיות ומאפשרים התאמה אישית של המזונות ואורח החיים המתאים למטופל, יוצרים עבורו הווה ועתיד טובים יותר. לצד לימודים על מזון בריא נעמיק גם בידע שנוגע בתזונה לקויה, כמו גם את השפעתה על צבירת הרעלים , שמחמירים מצב בריאותי. הם מתבססים על בדיקות מעבדה וסימנים קליניים, על בדיקה מקיפה של אורח חייו של המטופל ומצבו הרגשי.
במהלך לימודי תזונה טבעית מכללת כרכור, נערוך הכרות מעמיקה עם יסודות המזון, סוגי המזונות השונים, ניהול אורח חיים בריא ומאוזן, תזונה בריאה בהתאם לגילאים שונים ותקופות חיים שונות. התכנית משלבת ידע מערבי, מחקרים עדכניים יחד עם ידע מסורתי ולימוד הגישה הטבעית וההוליסטית.
הסטודנטים יחשפו לקשת רחבה של סגנונות והרגלי תזונה הרצויים למטופל, לרבות שיטות מסורתיות, שיטות שמקורן במזרח (עקרונות הרפואה הסינית) ושיטות מודרניות.
בקורס לומדים לדייק לכל מטופל את הרגליו המתאימים לו ולאורח חייו. מתכונים טובים, תחושת מסוגלות, תקתוק, ואורח חיים שהוא לא "דיאטה", אלא בריאות ממכרת ואפילו מפנקת.
במהלך הקורס, הסטודנטים עוברים תהליכים בתמיכה של הקבוצה והמנחים יחדיו. מושם דגש רב על תהליך ההתפתחות האישי והמקצועי של הסטודנט והפיכתו למטפל במלוא מובן המילה. דגש זה בא לידי ביטוי בעבודה בקבוצות קטנות, עבודה דינאמית, לימודי יחסי מטפל-מטופל וליווי אישי של הסטודנט.
נושאי הלימוד במכללת כרכור כוללים נושאים כגון :
- מבוא לרפואה ותזונה הוליסטית – פילוסופיה נטורופתית
- מערכת העיכול – מבנה ותפקוד, בראיה הוליסטית
- תזונה מערבית – יסודות וביוכימיה של המזון
- תורת המזון – הכרת המזונות, מזון מעובד וטוקסיקה מן המזון
- מאזן חומצה בסיס + קריאת תוויות ומונחים בתעשיית המזון
- עקרונות תזונת האדם הבריא
- מעגל החיים – הצרכים המשתנים עפ"י גיל :האישה ההרה ותינוקות, ילדות, נעורים, גיל המעבר, קשישים ואנטי אייג’ינג