קורס מורים ליוגה

מאת:
מעין שהינו,
מורה בכירה לויני יוגה, יוגה תרפיה ויוגה לנשים בהריון ולאחר לידה, 
הוסמכה לאורך שנות לימודה במכון וינגייט, תלמידתן של ליאורה קסטנבויים ושחר בן דויד
מלמדת, לומדת וצועדת בדרך היוגה יותר מעשור

יוגה,
יש המון פירושים למילה יוגה.
בחרתי את הפירוש ליוגה הנכון בעיני: איחוד בין תודעה, גוף ונפש.
בייחוד בימים אלה ובכלל, בחיי היום יום שלנו, סטהירה סוקהה – נינוחות ויציבות, קלילות וערנות המעוררים רצון והשתוקקות להגיע לשם. אם זה בזמן העבודה, משפחה, זוגיות, חברה, טבע, תרגול יוגה.
כאן היוגה מבקשת לשאול ולתת כלים איך היא יכולה לעזור להגיע לשם, או לפחות לכוון או להראות את הדרך.

זה מצרך חיוני ומתבקש, להיות נינוחים ויציבים בגוף הפיזי שלנו, במחשבות, בהחלטות, ברגש ועוד המון דברים שמלווים אותנו לאורך היום בחיינו. כאשר אנו עולים על מזרן היוגה ומתרגלים את תנוחות (אסאנות) היוגה, מאפשרים לתנועת הנשימה ללוות את התנוחות, משהו קסום קורה.
התנועה נעשית מדיטטיבית יותר, הנשימה מקבלת מקום אחר ושונה בגוף.
הזרימה, הריקוד של תנועת הנשימה מקבלת הרמוניה של חוויית צבעים אחרת בתודעה.

קורס מורי יוגה – קורס מורים ליוגה: טכניקות נשימה

היוגה מציעה מגוון רחב של טכניקות נשימה (פראניאמה) שונות. בדומה לתרגול תנוחות היוגה, גם כאן המורה מכוון, מתאים ומלמד את המתרגל טכניקות נשימה שמתאימות לו ולהשתמש בכלים הרבים והיפים שיש ליוגה להציע. טכניקה אחת נקראת אוג'אי (נשימה גרונית) שהיא זאת שמלווה את רצף התנוחות (ויניאסה / רצף של אסאנות). בתרגול האסאנות אנחנו מחפשים את המקום של הנינוחות והיציבות ולפעמים גם את קלילות הגוף ובכך, תוך כדי התמדה, קשב, תשומת לב, הכנה והכוונה נכונה, נגיע לשהייה בתנוחה גם אם היא פשוטה או מורכבת לנו.

בזמן תרגול היוגה לפעמים עולים דברים: חוויות, אולי מהעבר, אולי תכניות לעתיד, תחושות, זיכרונות. כאשר הם מגיעים לבקר אנו אומרים להם שמענו, עוד מעט נחזור אליכם ואז חוזרים לנשימה והתנועה המטיבה. בדיוק כמו בחיי היום יום שלנו, יש מצבים פשוטים ויש מצבים שמורכבים לנו. דברים, שקורים לנו ישירות או בעקיפין ומכיוון שאנו מתרגלים דרך היוגה לאט, בהתמדה ובהקשבה נוכל ללמוד להגיע לנינוחות ויציבות גם בחיי היום יום.

קורס מורי יוגה – קורס מורים ליוגה: ההרמוניה שבפשטות

את התרגול ההרמוני שמשלב תנועה עם נשימה אפשר לתרגל תמיד והוא אינו תלוי במקום הפיזי בו אנו נמצאים. ניתן לתרגל בפארק, בים, בכל מקום בחיק הטבע, בחדר, בבית או בסטודיו – זה היופי שמאפשר את הנינוחות שהיוגה מציעה. גם אם אני יושבת על כיסא ומרימה ידיים, שואפת, מרחיבה את אזור הלב לשמיים ונושפת ומורידה את הידיים חזרה למקום נוח, זאת יוגה. גם אם אני שוכבת במיטה או על מזרן היוגה ומניעה את הראש ברכות לצד אחד ונושפת ולצד הנגדי ושואפת, אני מתרגלת יוגה. כאשר אני מבלה בחיק הטבע ולוקחת התבוננות בנשימה המלאה של עצמי, זאת יוגה.

היוגה מציעה מגוון רחב של אפשרויות שמשמעותן להיות בתנועה עם נשימה מלאה בכדי להגיע לחוויה נינוחה ויציבה יותר בגוף הפיזי והנפשי. ככל שנתמיד בתרגול, גם אם הוא בן 10 דקות ביום, כאשר משהו יעלה, נצליח לומר: "רגע, שמענו" ונחזור לנשימה המלאה. משהו ייראה אחרת. גם אם זה לא בדיוק באותו הרגע. מומלץ לתרגל בהתמדה גם בימים שהגוף או הנפש פחות ברצון. כמו מצב הרוח והאנרגיה שלנו שמשתנים בעוצמתם לאורך היום שלנו כך גם התרגול ישתנה בהתאם, לפעמים נעשה יותר ולפעמים פחות. לפעמים השפעת התרגול תהיה רגעית ולפעמים בעלת השפעה ארוכה יותר. לפעמים לא תהיה השפעה בכלל.
לפעמים רק על הגוף הפיזי תהיה השפעה ואולי על מסלול הנשימה.

יש טעם שונה בהוויה שלי עם עצמי ואני עם העולם לאחר תרגול נכון ומטיב.

נשיפה…רגע

שאיפה…רגע

מעין שהינו, שיעורי יוגה פרטיים ובקבוצות

לפרטים נוספים על תחום היוגה במכללת כרכור הקליקו על הקישור => קורס מורי יוגה – קורס מורים ליוגה

נינוחות ויציבות כאן ועכשיו, ברגע הזה, מאמר אורח: מעין שהינו | יוגה טיפולית לימודים