מאת:
טליה מור,
מטפלת בכירה בעיסוי רפואי הוליסטי.
כשחושבים על המילה סטרס מה עולה לכם בראש?
לחץ? עבודה? אחריות? עומס? כאב ראש?
האמת שאלו הסימפטומים לחוויות היום יום של רובנו. סטרס הוא משהו שקיים בין אם נרצה בו ובין אם לא.
יש לנו מחויבויות, אחריות, בית, משפחה, פרנסה, עבודה, ילדים והרשימה עוד ממשיכה… למצב הזה ישנן השלכות גופניות ורגשיות קשות.
הסטרס משפיע על איכות השינה, אכילה לא סדירה, גורם לעצבנות, חוסר אנרגיה, חוסר סבלנות ובמישור הפיזי גורם לנוקשות, כיווץ, מחליש את הגוף ואת המערכות, מחליש את המערכת החיסונית, גורם לזרימת דם לקויה, פוגע במוח ובמערכת העצבים, פוגע בלב ועלול להביא למצב של קריסה טוטאלית.
סטרס כרוני מדכא את פעילות המערכת העיצבית שפועלת בזמן מנוחה כמו: מערכת העיכול, המערכת ההורמונלית, המערכת החיסונית, מערכת הדם והלב ועוד.
לימודי עיסוי רפואי: סטרס – מה עושים עם זה?
אז מה בעצם הפתרון?
הפתרון הוא פשוט לא להגזים בעשייה, ולתחזק את גופנו ונפשנו ע"י פעילות גופנית משחררת, שינוי הרגלים, עבודה נכונה עם הגוף וכמובן לטפל בגוף באופן ישיר ע"י עיסוי רפואי הוליסטי.
העיסוי הרפואי בעצם מכניס תנועה לאזורים המכווצים, הנוקשים והעמוסים שלנו. מיטיב עם השרירים, הגידים והמפרקים, מכניס תנועה למקומות העמוסים והתקועים, משפר את זרימת הדם, משפר את תפקוד מערכת העצבים שמשפיעה על עיכול תקין של המזון, על הפרשות הורמונים נוגדי סטרס ומחזקת את המערכת החיסונית של הגוף.
מבחינה נפשית נוצר זמן שקט לרעיונות, תובנות, הרהורים ומחשבות יצירתיות. העיסוי הרפואי גם משפר את התפקוד הקוגניטיבי של המוח.
לימודי עיסוי רפואי: סטרס – תיאור מקרה
מיכל הגיעה אלי לקליניקה שגופה קרס. מיכל אימא ל 5 ילדים קטנים, מפרנסת ואימא במשרה מלאה קרעה תחת העומס של החיים. במשך שנים עבדה, פרנסה, דאגה למשק הבית, להסיע את הילדים, לדאוג שיהיה אוכל מזין, וכעת לאחר הלידה האחרונה, באחת הפעמים שהרימה את ילדה התינוק. חשה כאב חד בגב התחתון כאילו משהו שם נשבר.
המצב כמובן אילץ את מיכל לנוח. מה שכלל לא עלה בדעתה. הגוף שידר כאב חד שהוקרן לרגל שמאל, וממש הגביל את התנועה שלה וגרם לה לצליעה.
היא פנתה אלי לקליניקה נואשת, סיפרה על התסכול שחשה נוכח מצבה, ועל התפקוד שלה במשק הבית ובעבודתה שנפגע.
ניסיתי דבר ראשון לחבר את מיכל חזרה לגופה. כשעצמה את עיניה ביקשתי ממנה לחוש את הכאב מבפנים, ולשאול את עצמה מה המשמעות של הכאב? מה הוא בא לומר לה? מה המשמעות של אותו חלק בגב התחתון עבורה? הנחתי את מיכל לא לענות תשובות אלא רק לחוש את הגוף. לאחר מכן בעיסוי ביקשתי ממיכל לנשום לתוך המקומות הכואבים ולנסות להתחבר לתחושות שעולות תוך כדי המגע.
כשהטיפול הסתיים נדמה היה שנוסף ממד חדש במיכל. היא הייתה שלווה. הזמן שקט של הטיפול גרם למוח מעט להשתתק ומיכל הייתה יותר בהקשבה לגופה. ביום למחרת שהתקשרתי אליה סיפרה לי על ההחלטה לקחת מישהי שתעזור לה במשק הבית, בניקיונות, בבישולים ובהסעות של הילדים לחוגים ושהיא תוכל לאזן את העשייה והסטרס בחייה, סיפרה שהכאב עדיין נוכח אם כי כעת היא נמצאת בהקשבה אליו.
עלינו לזכור תמיד שהגוף שלנו הוא לא מכונה! אם לא נדאג לתחזק אותו הוא עלול לקרוס!
טליה מור –
בוגרת המסלול ב עיסוי רפואי הוליסטי במכללת כרכור.
“דרך הגוף” – טיפול גוף נפש לאנשים הסובלים מכאבים פיזיים. מטפל בשיטת עיסוי על נקודות טריגר, שהלחץ עליהם מביא להקלה בכאב הפיזי ובמקביל מעלה מודעות לחלקים הנפשיים/רגשיים של המטופל, מתוך מטרה ליצור שינוי תודעתי ונפשי.