להיות מטפל: Accountability

מכירים את המילה?
אין לה מקבילה בשפה העברית, כלומר יש: אחריותיות, אבל לטעמי היא לא מייצגת את המושג באופן מספק.

Accountability = לקחת אחריות, דגש על לקחת To be accountable . המושג הזה עבורי הוא המהות של מיקוד שליטה פנימי, להתמקד בהשפעה שיש לי על סיטואציות – לקחת אחריות ולהוביל.
איך הדיון הזה קשור לקליניקה שלכם?
בהקמה, התהוות וניהול שוטף של קליניקה אנו ניצבים מול אתגרים, נסיבות והשפעות סביבתיות ויש לנו את הבחירה להתמקד במה שחיצוני לנו, לנסות לשלוט עליו ולהשקיע הרבה מאוד אנרגיה בחקירה מעכבת:
1. איך הנסיבות לא מאפשרות לנו?
2. במה האתגר הזה לא אפשרי?
3. השוואה – למה ההוא מצליח ואני לא?
4. למה לא מגיעים לקליניקה מטופלים?
5. איך אנחנו אמורים לגבות כסף כשכל מה שאנו רוצה זה לעזור לאנשים?
אני רוצה להציע לכם לבחור להיות accountable ולשאול שאלה אחת במקום כל אלו מלמעלה:
מה הצעד הקטן שאנחנו יכולים לעשות כדי להשפיע ולהתקדם? (דגש על קטן). חישבו על אתגר שאתם "תקועים" ותבחרו להיות accountable ומה הצעד שתרצו לעשות כדי להתקדם.

להיות מטפל: תכנית עבודה

5 דברים שתוכנית עבודה יכולה לעשות עבור הקליניקה שלכם:
1. תכנון = היתכנות
תכנית עבודה היא בעצם הגשר בין חלום/מטרה להגשמה,
כשמתכננים את הצעדים הנדרשים כדי להשיג מטרה, נוצרת היתכנות.
2. אפקטיביות
תכנית עבודה היא השקעה שתגרום לכם להשקיע הרבה פחות זמן בקידום הקליניקה באופן שוטף, למרות ההשקעה הראשונית הנדרשת.
3. למידה והבנה מעמיקה
כשאנו מתכננים לפרטים את הצעדים הנדרשים להגשמת מטרה, אנחנו מעמיקים את הידע וההבנה שלנו בנושא עצמו, בנושאים נלווים ומשפרים את היכולת שלנו לקידום עתידי של הקליניקה.
4. תכנון משאבים

תכנית עבודה מאפשרת לנו לדעת, להבין ולבצע הכנה של המשאבים הנדרשים ובכך להגדיל משמעותית את הסיכוי שהמטרה אכן תושג.
5. מיקוד
תכנית עבודה ממקדת אותנו לגבי המטרות שנרצה להשיג והיא גם מאפשרת לנו להתמקד בשוטף בעשייה עצמה.
קחו אחריות על השגת המטרות שלכם ותובילו את הדרך לשם, תתכננו, תעשו, תובילו את העסק שלכם!

להיות מטפל: שליחות והגשמה

20 שנים עבדתי בהייטק.

מתוכן למעלה מ-12 שנים בהובלת עובדים, הובלת מנהלים והובלת ארגונים לאפקטיביות ארוכת טווח. בשנים האחרונות חשבתי הרבה על הצעד הבא ומשהו עצר אותי, לא מקצועית, רגשית. במסגרת העבודה שלי האחרונה כשכירה עברנו סדנת לעובדים, עד לאותה נקודה לא אהבתי לעשות משוב לעובדים כי הרגשתי שהוא טכני מדי ועוסק בעיקר בדברים שנדרש לשפר. בסדנה הזו, היה משהו אחר, המנחה לימדה אותנו להעביר משוב עמוק מתוך הסתכלות על היכולות והמשאבים של העובד, להדגיש אותם בפניו וללוות אותו להתפתחות בזכותם. בערך שעה לתוך הסדנה, הבנתי מה הצעד הבא שלי, מה כל כך אהבתי בעבודה שלי – ללוות אנשים בדרך שלהם להאמין בעצמם, לצמוח ולהרגיש בעלי ערך, משמעותיים.

זה מה שעשיתי כמנהלת רוב השנים וזה החלק שרציתי להמשיך – מצאתי שליחות, ייעוד של ממש. למדתי הנחיית קבוצות ואימון אישי והיום אני מלווה אנשים להגשים את החלום שלהם ולהפוך את השליחות שלהם לעיסוק מרכזי שיוכל לפרנס אותם. שליחות והגשמה הן מטרות על, לעיתים כאנשים שפועלים מתוך ייעוד, אנחנו כל כך רוצים לתת לעולם שאנחנו שוכחים להיות חלק מהעולם הזה, שוכחים שכדי שנוכל להמשיך לתת, חשוב שנלמד לקבל, למעשה זה עוסק בניהול של אנרגיה, אנרגיה מאוזנת.

בקורס ליווי מטפלים להצלחה, נלמד יחד לצלוח את האתגר החשוב של – להתפרנס מהשליחות שלנו (ואפילו לישון טוב בלילה), נלמד לחדד ולבסס את תחושת הערך שלנו ואת ההבנה שכבוד הדדי משמעותו – לתת כבוד לאחר ולתת כבוד לעצמנו. לסיכום, נעשה עבודה על מערכת היחסים שלנו עם עצמנו כדי שנוכל להמשיך ולעזור גם לאחרים.

להיות מטפל: בדידות עסקית

מי שמכיר אותי יודע, ⁠אני אישה של אנשים.⁠ כשכירה אחד הדברים שהיו מניעים אותי בבוקר וגורמים לי ללכת לעבודה בחיוך, זה האנשים – השיחות, העבודה המשותפת, הצחוקים, הבכי, העזרה ההדדית והאתגר לאזן בין יעדי הארגון לצרכים של העובדים והקולגות שלי. ⁠⁠כשיצאתי לעצמאות, התרגשתי כל כך למצוא את הייעוד שלי, לקום כל בוקר לעשייה מהותית והייתי במוטיבציה אדירה.⁠ לא הייתי מוכנה למשהו אחד – בדידות! ⁠פתאום נשארתי לבד, עם עצמי, ימים שלמים.⁠

די מהר הרגשתי שאני שוקעת ולא לגמרי ידעתי למה, הרי מצאתי את מה שאני הכי אוהבת לעשות והפידבקים שקיבלתי היו מצוינים.⁠ המוטיבציה שלי החלה לרדת, והעשייה כמעט ופסקה.⁠ עד ש…⁠ חברה הזמינה אותי להצטרף לקבוצת עצמאיות שנפגשות ומדברות על אתגרים, על אמונה עצמית, על כלים מעניינים ובעיקר נמצאות שם אחת בשביל השנייה – הייתי חלק מצוות והפסקתי להרגיש לבד.⁠

בהמשך הצטרפתי לקבוצות נוספות וגם יצרתי מפגשים קבועים של 1:1 עם עצמאים ועצמאיות כמוני.⁠ ⁠אף אחד לא סיפר לי שבדידות עסקית, כמעט ותחסל את החלום שלי, כמעט ותגרום לי לוותר מהסיבות הכי לא נכונות שיש.⁠ אחת הפעולות החשובות ביותר בהקמת עסק, במיוחד בתחום הטיפול, הוא ליצור סביבת עבודה של התפתחות, תמיכה ועזרה הדדית. האנשים שיבינו אותנו, את האתגרים, את ההצלחות, את ההתרגשות, את "הנפילות" הם אלו שחווים דברים דומים בשל העיסוק שלהם ומכיוון שגם הם עצמאים.

אני מזמינה אתכם, ליצור לעצמך "קבוצת שווים" – קבוצה של מטפלים כמוך, שיוכלו להקשיב, לייעץ, סתם לדבר ולקשקש (שיחות מסדרון של עצמאים) ופשוט להיות שם אחד בשביל השני.

להיות מטפל: ⁠מסוגלות

למדתם, התמקצעתם, מרגש אתכם מאוד ללוות אנשים להרגיש טוב יותר והסביבה מפרגנת מאוד! החלטתם להגשים את השליחות שלכם ולפתוח קליניקה לטיפול. מוזר… אין תנועת לקוחות כמו שקיוויתם, חשבתם או רציתם. אתם מוצאים את עצמכם רוב היום בדברים שלא קשורים בכלל למה שבחרתם  לעשות:
הנהלת חשבונות, שיחות מכירה, תכנון, תמחור ושיווק, שיווק ועוד קצת שיווק.
לאט לאט המוטיבציה מתחילה לרדת, לא "נרשמת" לזה! כל מה שרציתם לעשות זה לעזור לאנשים להרגיש טוב יותר.

זה הזמן בו מתחילות להתגנב מחשבות של ויתור, חזרה למוכר והברור שהיה קודם.

איך אני יודעת?
כי זה קרה גם לי – גם כשפתחתי עסק כמטפלת נטורופתית לפני 20 שנים וגם לפני מס' שנים כשפתחתי את העסק הנוכחי שלי וכל החוקים השתנו.
השקעתם שנים כדי ללמוד מקצוע ולהגשים את השליחות שלכם, השקעתם זמן, אנרגיה, משאבים כלכליים, משאבים פיזיים, גם ניהול עסק / קליניקה הוא מקצוע  שניתן וחשוב ללמוד אותו.

במקום לוותר, תלמדו, הצעדים הראשונים יהיו מאתגרים (כמו בכל תהליך למידה) אבל כל צעד שתעשו יגביר את האמונה שלכם שזה אפשרי, כי המציאות תעיד על כך, כל צעד יהפוך אתכם למקצוענים יותר בניהול קליניקה פרודוקטיבית שמגיעה לכמה שיותר אנשים, כל צעד מגביר את תחושת המסוגלות שלכם.
האחריות על היכולת להתפרנס ולהצליח לעסוק בשליחות שלכם, היא שלכם.
אני בחרתי ללמוד ואתם?

סמדר גולן,
מנחת קורס ליווי מטפלים להצלחה, מכללת כרכור
מאמנת מוסמכת מכון אדלר וחברה בלשכת המאמנים הבינלאומית ICF
מנחת סדנאות, ה מתמקדת בבניית תהליכים מקדמים ומצמיחים
נטורופתית